duminică, 15 noiembrie 2015

Un trandafir

Perioada in care ti se face  curte , in care viitorul soț face eforturi uriase  pentru a ajunge la inima ta , este una unică și nerepetabilă.   
Fostul meu logodnic îmi aducea  de fiecare dată când aveam întâlnire un trandafir. De fiecare dată altă culoare, altă nuanță, altă catifelare a petalelor , altă mireasmă…. Frumusețea lor mă vrăjea și parcă era o promisiune , că fiecare zi petrecută împreună , va fi asemenea acelor minunate flori, cu culoare și aromă unică , autentică , puternică și vibrantă… Un singur lucru mă îngrijora frumusețea aceea gingașă era atât de trecătoare. Am încercat să  le prelungesc viața  replantându-i și  readucându-i la viață. O parte s-au prins și așa gestul de iubire  a continuat mulți ani la rând cât timp acele  tufe noi au continuat să facă flori. Fiecare floare vorbea despre iubire, iar roua care în diminețile de vară sclipea diamantin  în lumina razelor  de soare povestea  despre viață , frumusețe și forță . Epilogul poveștii de tineri îndrăgostiți a fost cândva după nuntă când laudându-mi soțul pentru cât era de atent, soacra mea a exclamat ” Aha acolo îmi dispăreau trandafirii din grădină”.

Și acum fostul logodnic îmi mai aduce buchete de  trandafiri, nu așa de des.  Avem în grădină multe tufe de trandafiri, simbol al dragostei care devine mai puternică cu fiecare an ce trece. Pregătim  tufele pentru băiatul nostru.

Acum știu să am grijă de florile tăiate să le prelungesc viața cât mai mult, îndepărtez amabalajul florilor primite, înainte de a le  pune în apă tai  câte putin din tulpina pentru a le prelungi astfel perioada de viață. Tăieturile  pe tulpinile  florilor care au fost culese cu mai multe zile în urmă mentin culorile trandafirilor mai vii, pentru mai mult timp și permit hidratarea florilor mai bine prelungindu-le durata de viață.


Oferim și noi trandafiri celor pe care îi iubim, cadou mai tinerilor noștri prieteni  și chiar folosim serviciile de livrare pentru cei care locuiesc în altă localitate trimițând coșuri sau cutii cu trandafiri.


Fiecare  floare vorbește  în limbajul tăcerii şi al luminii  despre iubire și perfecțiune.  Spiritul acestor flori vrea să ne învețe ceva, că frumusețea este fragilă, că trebuie protejată  cu spini și totuși că trebuie oferită cu generozitate  fără discriminare, nu încătușată și ascunsă.  




Dacă ești curajos și  pornești pe drumul pe care ți-l deschide iubirea, vei avea parte  și de vremuri grele . La fel ca și floarea de trandafir ai putea fi strivit sub un călcâii indiferent sau aruncat pe o margine de alee să mori încet, sau ai putea fi strâns la piept îngrijit și ai putea primi o altă viață...



Articol scris pentru Superblog 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.