duminică, 8 noiembrie 2015

Ne mutăm

Ne  mutăm intr-o căsuța noua. Meșterii au plecat si ne-au lăsat in prag cu maldărul de bagaje si lucruri care vor trebui sa-ți găsească un locșor. Dintre lucrurile de primă necesitate  de care ai nevoie in  orice fel de casa  nouă sau veche sunt sculele.   Deci nu desfacem prima dată cutiile cu cărți si vasele de porțelan ci căutăm  temeinic un loc in casă unde  aducem  cutiile cu  unelte de toate felurile.
Un beci ar fi bun dar cum nu avem,  hotărâm locul viitoarei debarale de scule si aducem bancul de lucru. Desfacem si fixăm  deasupra lui o umbrelă uriașă pentru că nu vrem ca prima ploaie să transforme  acestă valoare într-un morman  de fier ruginit.  Am avut noroc că in ultimii ani am cumparat mereu când am prins ofertele  GTools.

Deci ne  apucăm să despachetăm , menghina,  sculele  GTools :  scule electrice Makita,     masina pentru cosit,  drujba Makita , dispozitivul pentru tuns gardul viu ,  fierăstrăul circular manual ,  maşina de înşurubat cu impact ,  echerul combinat din plastic cu   gradare metrica , pistoale silicon si spuma, pentru spume  și  adezivi, capsatoare, clești cu nituri, pistoale cu adeziv , ciocanele,  inclusiv cel de bătut capse pentru tapițerie, cu toate capsele, cuiele, cutiuțele de gresare  si alte subansambluri  necesare.
Par multe ca intr-un magazin dar in timpul mutării si rearanjării mobilierului  ne dăm  seama că totuși nu sunt destule. In primul moment  nu vom folosi  dispozitivul pentru tuns gardul viu, dar fierăstrăul circular manual  si mașina de înșurubat cu impact  vor fi absolut necesare, pistoalele de lipit si ciocanele cu capse la fel.  La transport multe lucruri s-au stricat, altele trebuie redimensionate ca să intre in  poziții noi ….   Tapiteria veche nu se  mai asorteaza cu zugraveala , alta pur si simplu s-a agătat si s-a sfâsiat si  trebuie sa facem ceva ….  O reparație, o schimbare. Să chemăm  meșteri pentru fiecare cui care trebuie bătut si fiecare obiectele care ar trebui cumva recondiționat nu se poate!



Așa că soțul meșterește undeva prin casă, montează galeriile pentru perdele, se aud zumzete de aparate electrice,  bătăi de ciocan și din când în când câte o înjurătură. Eu stau lângă bancul de lucru și mă uit la curte, îmi imaginez deja spațiile verzi, tufele  ornamentale, copăceii și florile care peste un an sau doi vor  trebui îngrijite  , curățate, tunse …. Visez să-mi fac  un mozaic, din bucățile de gresie rămase  sparte in cateva găleți, pe una din aleile care va traversa curtea; o cușcă de cățel cu un ocupant vesel  va  apărea in curând …. Desigur designerii și făuritorii cuștii vor fi soțul si băiatul  … doar avem toate sculele necesare!
catelul si pisicul  pentru care va fi construita cusca.
Poza proprie.
Articol scris pentru Superblog 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.