marți, 17 noiembrie 2015

In vartej de arome



Cățelul intră in casă cu viteză , face un tur rapid cu nasul pe jos, inșfacă șosetele aromitoare abandonate de elevul meu de clasa a cincea când a venit de la școala si începe să se sucească prin cameră cu prada în bot . Dacă întâmplător nu s-a descălțat de ele incă, se repede la picioarele lui incepe să îl lingă și să îl guste semn că da, l-a recunoscut și vrea și el atenție, o dragoste eternă , pecetluită.

Da, suntem ființe mirositoare, puterea aromelor noastre vine din adâncurile istoriei, când ne-a ajutat să ne adaptăm și să supraviețuim, identificând mirosurile animalelor de pradă. Acum jocul s-a mutat pe alt nivel. Mirosurile au rămas într-o gamă foarte largă, ne vorbesc despre hrană, toxicitate, plăcere, armonie , frumusețe , frică, putere sau indolență.

Prin miros primim mai multe informații decât ne putem închipui. Unele nici măcar nu le aducem în aria conștientă a gândirii ci doar reacționăm, fără voie cu gesturi de atracție sau respingere.În sfera interacțiunilor sociale complexe unde credem că intelectul este singurul care ia deciziile, o parte din reacții și hotărâri sunt dictate de mesajele pe care organele de simț le transmit la creier- văzul, auzul  și mirosul. 

Aura noastră de arome volatile în contact cu a altora crează de fapt atmosfera și decide cursul întâlnirii. De fiecare dată când inspirăm, particule solide trec prin nas spre plămâni, deci când simțim mirosul cuiva de fapt ingerăm  acea persoană in sensul propriu. Și organismul nostru , decodifică semnalele, decoperind sau nu calități căutate …astfel se poate exrapola din dragoste la prima vedere, dragoste la prima mirosire. Sau de la cealata vorbă de duh- cum că dragostea trece prin stomac spre noua descoperire - dragostea trece prin nas spre plămâni.


Deci când în tramvai fiind simți o unda de Parfum Deeply Yours El , poți să închizi ochii, să faci pași în direcția respectivă, să-ți imaginezi forța și siguranța acelui bărbat.Iar dacă tu te-ai parfumat cumva în aceiași zi cu Parfum Deeply Yours pentru Ea, poți să imaginezi aurele parfumurilor voastre transformându-se într-un turbion de tornadă. Poți respira adânc parfumul și o parte din acel om lăsându-te purtată câteva stații într-o îmbrățișare romantică.

Nu te apropia însă prea tare, s-ar putea speria , și atunci vârtejul aromelor seducătoare se va transforma în semnale de spaimă. Și vei simți imediat aroma bărbatului stresat, asediat.

Articol scris pentru Superblog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.