sâmbătă, 17 octombrie 2015

Plante și magie

Trăim într-o lume plină de mistere. Putem alege dacă rămânem în zona materialismului pragmatic sau ne permitem să aruncăm ocheade în zone interzise formal dar accesibile pentru cei îndrăzneți.

Magia de spectacol fascinează publicul necunoscător, dar pe planuri subtile , magicieni versați se joacă cu  forțe și instrumente , unele sofisticate , altele foarte simple. Tradiția rurală cunoaștea secrete pe care secolul XX le-a expus public, descântece pot fi găsite la o căutare simplă, doar ritualurile nu sunt făcute  publice cu totul,  transmiterea lor este mai degrabă orală.


Totuși există ispita de a te juca de-a magia. Pălăria magică aș umple-o  și eu cu plante culese în soarele miezului zilelor  de luni sau vineri, în ultima săptămână a lunii, șoptind în momentul tăierii ei scopul pentru care o sacrific. 

Aș selecta plantele după simbolistica lor  atribuită de tradiția noastră românească . Pentru vrăji de dragoste o crenguță afrodisiacă de lavandă , un baton de vanilie, crenguțe de mirt  și petale trandafir   apoi crenguțe de rozmarin  micul  mesager al dragostei ce  aduce mulțumire și înțelegere. Aș mai pune măceș pentru  prosperitate și pace și banala urzica  care în descântecele  de dragoste insufla curaj.   Nici o vrajă de dragoste nu ar funcționa fără  busuioc și neașteptat   mărar pentru  transformarea viitorului soț într-un bărbat ascultător. Angelica  elixir  al vieții ar fi ultima adăugată .

Complicat și periculos mai ales dacă   forțezi  ritualurile și cel pentru care le pregătești nu este de fapt cel de care ai tu  nevoie, ci doar o flamă trecătoare pe care ți-o imaginezi definitivă și unică.

Aș putea folosi  pentru  pălăria magică  doar  aromele vindecătoare și protectoare , semințe de mac împotriva farmecelor, bobițele  de piper , semințele de muștar și bucățele de tămâie toate   împotriva forțelor malefice și sânzienele  aurii pentru dezlegarea  de orice fel de farmece.


Sau aș putea să las magia  magicienilor,  tradiția vracilor de la țară și aș putea să folosesc Parfum Mad Potion , vesel , jucăuș , eficient făcut în laborator fără a avea anexat forțele incontrolabile ale magiei tradiționale.


Articol scris pentru Superblog 2015.

sursa de inspiratie pentru plantele magice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.