duminică, 25 octombrie 2015

Brânza cea de toate zilele


Unul din sloganurile marilor fani brânză ar trebui să fie : Nici o masă fără brânză, sau și mai sever nici un fel servit in meniul zilnic fără branză!

Pe vremuri nici o masă fără pește a reușit să alunge și să pună la index orice sortiment de pește, obligativitatea din text și din tendințele politice a făcut din acest aliment unul disprețuit de marea majoritate a populației.

Desigur acum mâncăm pește și legume și brânză și orice altceva conștienți de valorile lor nutritive și de contribuția lor la echilibrarea energetică a organismului.


Dacă mie personal mi-a reușit sa fac mese de prânz folosind pentru toate cele trei feluri dovleacul, sau morcovul, cu brânza este mult mai ușor datorită nenumăratelor sortimente care pot fi pregătite într-o infinitate de specialități . Nu pot să spun că la acea zi de dovleac, sau la cea de morcov , sau in ziua experimentală cu feluri de mâncare nepreparate termic, copiii mei sau soțul au fost foarte fericiți....că nu ar fi adevărat, dar o astfel de zi, rămâne de neuitat în anecdotica familiei.Si întotdeauna la o masă festiva , intre feluri diverse cu carne si cartofi prajiti si salate standard cineva iși amintește de ele.


Totuși un fan brânză  ar putea încerca o zi în care toate felurile servite să aibă în compoziție brânză....pentru că este unul dintre cele mai prietenoase alimente, care satisface gustul oricărui mofturos și amintitile ar putea fi de neuitat

Un meniu complet și complex de acest tip ar putea  conține, plăcintă cu brânză și cu ciuperci; 
bulgărași de cartofi cu brânză  ca aperitiv;  supă crema de brânză în mai multe variante; apoi ca fel principal  chifteluțe cu spanac ; brânză cu piept de pui cu sos de smântână și brânză cu mucegai.
În final deserturile  populare  cunoscute și apreciate: prăjitura cu brânză si fanta sau papanași cu sos de smântână și vanilie.




Articol scris pentru Superblog 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.